mandag 16. april 2012

Tiden for lam og bli født !

Vi bor jo på en måte på en gard nå også. Mine besteforeldre sine. Og de driver med saudrift sånn som vi skal begynne med. Og igår braket det løs med lamming(eller lembing som vi sier , og kjeing når geiter føder) . Da var vi jo på plass med barna og skulle hjelpe til viss det var nødvendig. Mannen min er kjempe interessert i alt dette nå når vi skal starte til høsten så han var med og tok i mot lam i går. Begynner en Søye begynner alle ser det ut til  . Da bestefar kom ned i fjøset og så at en hadde fått to fine sorte lam, så stod det ei Søye som ikke var mammaen til disse og slikka dem. Da begynner de automatisk og føde. Jeg er jaggu glad for at det ikke er sånn i menneskeverden !hehe
Ivertfall så streva hun ei stund fordi hun var litt tidlig ute.Så der måtte bestefar trø til og inni og få snudd lammet som ikke ville ut. Hun hadde 2 lam og det ene var desverre dødfødt. Sånt skjer , han var nok litt for liten til verden stakkar.
Idag da jeg snakket med gammern så hadde det kommet 8 til i natt.Synes litt synt på han , 72 år og styrer sånn om nettene, men han er sta og elsker livet som saubonde så vi kan ikke nekte han heller.

Bilder kommer seinere. Blir nok en tur nedi der idag også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar